FaceBook'ta paylaş

Ekleyen ITTMT Ocak - 3 - 2014 Yorum Ekle

image1967 yılında Samsun’da doğdu. Lise öğreniminin ardından; 1984 – 1988 yılları arasında Samsun Belediye Konservatuarı’nda Türk Mûsikîsi Eğitimi’ni tamamlayıp mezun olduktan sonra; 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Mûsikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nü kazanarak; Sn.Bekir Sıdkı Sezgin ve Sn.Tülûn Korman’dan Repertuar Dersleri’nde Türk Mûsikîsi Üslûbu ve Tavrını öğrendi. Üniversite 3.sınıf öğrencisi iken 1991 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açmış olduğu İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Sınavını “Ses San’atçısı” olarak kazandı ve stajını tamamlayarak, 1992 yılında memur olarak görevine atandı. 1994 yılında Ses Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1996 yılında evlendi.

Merhum Sn.Cinuçen Tanrıkorur’dan; kendisine ait bestelerini, 1997 – 1998 yılları arasında meşk etme imkânı buldu.
“Türk Mûsikîsi” alanındaki yüksek lisans eğitimini 1994 – 1998 yılları arasında tamamladı.
1998 yılının sonlarına doğru İzmir’de başladığı 8 aylık vatani görevini 1999 yılı temmuz ayında tamamladı.
2002 yılında Sn.Ayhan Çağlı’nın kurduğu ve Şefliği’ni yaptığı “Üsküdar Belediyesi Kâtibim  Türk Müziği Topluluğu’nun “Şarkılarda Üsküdar” albümüne solist ve korist olarak katkıda bulundu.

Resmi görevinde ise 1991 yılından bu yana; gerek yurt içinde , gerekse  Amerika’dan Japonya’ya kadar birçok ülkede konser ve etkinliklere ses san’atçısı olarak katıldı. TRT İstanbul Radyosu, TRT Televizyon Kanalları ve birçok özel televizyon kanalları için; Devlet Koroları ve Toplulukları adına hazırlanmış programlara; korist ve solist, TRT1 sabah programı “Sütlü Kahve”de solist, TRT MÜZİK “Ateşi Aşk” programlarında korist ve solist olarak katıldı.

Kenan Verdemir; Genel San’at Yönetmenliği’ni Devlet San’atçısı Sn.Ahmet Özhan’ın yaptığı “İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu”nda “Ses San’atçısı” olarak görevine devam etmektedir.

Etiket : , Özgeçmişler

Bir yorum yazın.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.